A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2010. augusztus 27., péntek

Mesterkurzus


Tavasszal jártunk Csernus Imre előadásokra, ami minden hónapban egyszer volt, és szerettem volna egy könyvet dedikáltatni, viszont A nőt és A férfit már olvastam (kölcsön könyvek voltak), ezért nem akartam megvenni. Tulajdonképpen ez a könyv maradt kizárásos alapon, amit ott épp lehetett kapni, köze volt Csernus doktorhoz, és még érdekesnek ígérkezett.

Nem nagyon szokásom ehhez hasonló könyveket olvasni, de gondoltam egy próbát azért megér, hátha a sok szerző közül valamelyik írt egy-két érdekes gondolatot, és akkor már megérte.

Csernus doktorban bíztam azért, a többi szerzőt nem nagyon ismerem, maximum hallásból.
Kánya Kata egész jó kezdés volt, Dr. Lux Elvira nagyon jópofa, és érdekes dolgokat írt. A kedvenc részem az, amikor a korai magömlés visszatartási problémákat taglalja, amikor a férfi képtelen megvárni a nőt (a klasszikus 'nekem ugyanannyi időm volt rá mint neked' esete):

"Volt nekem olyan páciensem, aki azt mondta, hogy ő az életben mindig elkapkodott mindent, miért ne kapkodná el ezt is? Mondom, ja, uram, ha ez a maga filozófiája, akkor mit akar itt? Akkor menjen haza, de siessen!"
Szendi Gábor cikke meglepően érdekes volt; hűtlenség, féltékenység, evolúció. Hogy például a féltékenység összefügghet a gyerekkori dolgokkal, hogy az egykék kevésbé hajamosak a féltékenységre, mint a másodszülöttek. Elgondolkodtató felvetések.
Csernus doktorban nem csalódtam, hozta a formáját ebben a könyvben is.

A többi szerző is írt helyenként érdekesebbet, de kiemelkedően nem volt egyik se nagy hatással rám. A grafológiai összeillőség-vizsgálatról szóló cikk nagyon nem kötött le, azt már csak fél szemmel olvastam el.
Összességében egy ilyen könyvtől nem vártam sokkal többet, nyilván egy sokszerzős kötetet nem lehet úgy megírni, hogy mindenkinek tetsszen mindegyik cikk, viszont lehet szemezgetni belőle információt, érdekességeket, végülis ez a lényege, egyszer el lehet olvasni.
Azért a könyvet a dedikálás miatt megtartom. :)

4 megjegyzés:

Niki írta...

A sok címke között alig találtam meg a megjegyzések-et. :o)
Én eddig egy könyvét olvastam, az a Ki nevel a végén? volt. A nőt szeretném majd még elolvasni, de igazán nem is tudom, hogy mire számítsak azzal a könyvével kapcsolatban, ezért húzom még. Sokkoló, lélekkbetipró lesz, vagy csak egy tök egyszerű olvasmány?

Cukorfalat írta...

Igen, elég sok szerzőt bele kellett suvasztanom. :))
Nekem nagyon tetszett A nő, sokkolónak nem nevezném, inkább tanulságos, elgondolkodtató, figyelemfelkeltő. Szerintem érdemes elolvasni.

PuPilla írta...

Én is ilyen "na jó, megpórbálom, mert van benne Csernus" - alapon fogtam neki a Sors és önismeretnek, ami szintén Mesterkurzusos könyv. Ez alapján én kíváncsi lettem a többire is. Amúgy én is jártam Csernus előadáson, ahol lehetett vásárolni-dedikáltatni, de nem feltétlenül kellett ott vásároltat dedikáltatni. Szerintem elvihetted volna a meglevő könyveidet is. :) Ott is mindenki ezt csinálta. :)
Persze így is jó, hogy ezt megvetted, mert legalább egy része tetszett, és így nem volt annyira rossz vásár. :)

Cukorfalat írta...

Nem volt tőle más könyvem itthon (amiket olvastam, azok kölcsönben voltak), ezért "muszáj volt" vennem egyet. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...