A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2010. augusztus 21., szombat

A hét ajánlata #1 - Egy optimista Andalúziában

Chris Stewart: Egy optimista Andalúziában
Akciós ár: 700 Ft a Magyar Könyvklub oldalán

Egy kényelemhez és komforthoz szokott angol házaspár elhatározza, hogy hazáját odahagyva, új otthont teremt Dél-Spanyolországban, a vadregényes hegyek közti elhanyagolt tanyán, ahol még vezetékes víz sincs, sőt út sem vezet hozzá.

A kezdeti nehézségeket – a víz „fakasztásától”, a folyón átívelő híd építésén át, a kutyák megszelídítéséig és a ravasz kupecekkel való boldogulásig – hősies erőfeszítéssel, merész kísérletezéssel és újdonsült spanyol barátaik segítségével győzik le.
Álmaik otthonát teremtik meg a Granadától délre fekvő mesebeli tájon, citromfák árnyékában, ahol szól a spanyol gitár. Vajon hogyan boldogulnak a szárazsággal, majd a heves esőzésekkel és a gondjaikra bízott állatokkal?

A szerző finom humorral, élvezetes stílusban számol be családja nagy kalandjáról, minden olyan olvasónak élvezetet nyújtva, aki el-elvágyik a nagyvárosok forgatagából és megszokott életéből. Chris Stewart (a korai Genesis együttes első dobosa) kalandos életutat tudhat maga mögött.
Mielőtt letelepedett volna, volt cirkuszi akrobata, matróz, birkapásztor, pilóta, idegenvezető és szakács is. Majd írt egy világsikerű könyvet, de azóta sem szállt fejébe a hírnév, és a mai napig a regény helyszínéül szolgáló csodaszép farmon él feleségével, lányával, kedvenc kutyáival, macskáival, birkáival, csirkéivel, papagájaival, és még sokan másokkal. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...