A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2011. április 13., szerda

Kérem, boncoljanak fel!

"Lassan sodródunk az esti hullámokkal,
Betakarva ki nem mondott álmainkkal,
Ahogy múlnak a napok egymásba,
Hangtalan, percek nélküli örökkévalóságba.
"

Dr. Csiba László a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára, 1999-tõl az MTA doktora, a Magyar Stroke Társaság elnöke, a Nemzetközi Stroke Társaság tagja, az Európai Neuroszonológiai Társaság vezetőségének és a Stroke folyóirat kiadói testületének tagja.
Ő szervezte meg az ország első neuroszonológiai laboratóriumát és a Magyar Neuroszonológiai Társaságot.
Sokfelé járt a világban, dolgozott három évig Kölnben a Max Planck Intézetben, majdnem egy évig Japánban, kilenc hónapig Franciaországban.

Novelláskötetében lévő anekdotái a valóságon alapulnak. Én sosem voltam oda a novellákért (na jó, Csehovot mindig is imádtam), de ez egy fantasztikus könyv,  félelmetesen jó humorával hol könnyes nevetésre fakaszt, hol végtelen szomorúságra.
És a legszebb az, hogy a rövid kis történetekből képes voltam rögtön átváltani, sodródni a könyvvel. A néhány személyes jellegű bejegyzéstől még mélyebbre férkőzött a szívembe. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom. Fantasztikus, örök kedvenc maradt.

Egy részlet az egyik kedvencemből:

"A klinikatelep sarkán három, szemlátomást munkanélküli, prostituált ücsörgött a porban. Szotyolát és cigarettát rágcsáltak, egy ajánlatoktól pezsgő, szebb jövőről álmodoztak. Amikor közelebb értem, szemügyre vettek. Kettő nem mozdult, de a harmadikban föltámadt a kötelességtudás és a munkaszeretet, leporolta színes szoknyáját, majd néhány bizonytalan lépést tett felém.
-B…ol? – kérdezte Arany János-i tömörséggel."


  •  Dr. Csiba László: Kérem, boncoljanak fel!
  • Oldalszám: 182
  • Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
  • Interjú Csiba Lászlóval

5 megjegyzés:

AnTalk írta...

Azért ez mennyire jellemző mai világunkra, értékeinkre és érdeklődésünkre, hogy még egy novelláskötetet is kurvás jelenettel reklámozunk?! :-)

Cukorfalat írta...

Nem a kurva a lényeg belőle, hanem a stílus és a humor..

Elliot írta...

Hehe:)) Ezt feldobom a kívánságlistámra.

Cukorfalat írta...

:) Remélem neked is tetszeni fog!

Eszter írta...

Esetleg tud valaki segíteni, hogy hol kapható a könyv? Vagy csak egy eladó példány? :D Nagyon szeretném elolvasni, de sehol nem találom, antikváriumban sem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...