A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2009. március 15., vasárnap

Akit a kalapból kihúztál - A párkapcsolatok pszichológiája

Most úgylátszik kezembe kerülnek ilyen jellegű könyvek. Amik eddig szinte sosem.
Mostanában nincs nagyon időm/alkalmam olvasni, ezért fogtam bele ebbe a kicsi, könnyednek látszó könyvbe, aminél nem baj az sem, ha pár napig nem nyitom ki, mert nem lehet elveszíteni a fonalat.

Tulajdonképpen most olyan hangulatban vagyok, hogy érdekelnek ezek a "megmondós" könyvek, vagy nem is tudom hogyan jellemezzem őket.
Ami az emberi jellemeket, párkapcsolatokat, személyiségeket boncolgatja, amiből esetleg magunkra, vagy éppen másra ismerhetünk, és aminek segítségével esetleg könnyebben megérthetjük ki mikor miért hogyan viselkedik.

Ebben a könyvben is van néhány érdekes dolog, mondjuk a különböző személyiségek leírása számomra annyira nem volt érdekes, át is lapoztam, kicsit az ilyen Cosmós pasi típusokra emlékeztetett (a macsó, a félénk, stb.).
Viszont az például tök jó volt, ahogy leírta, hogy a nőknek milyen fontos az összebújás, a mindenféle hátsó szándék nélküli "csak és kizárólag" össszebújás, és hogy ha a férfiak tudnák, mennyit jelent ez egy nőnek, biztosan gyakrabban tennék.

Szóval egy kis laza olvasmány, amolyan 1-2 órás elfoglaltság, nem a szépirodalom csúcsa, de időtöltésnek és némi érdekességnek pont megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...