A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2007. október 9., kedd

A balek


Őszintén szólva bevallom, (nem) kicsit elfogult vagyok, ha Hugh Laurie-ról van szó, így talán nem épp a leghitelesebb az ajánlóm, de azért remélem sikerül objektívnek lennem (vagy legalábbis annak tűnni).

'A balek' egy igazán jó kis krimi, ami már az elején is lebilincselő stílusban kezdődik, megtűzdelve ropogós angol humorral, és fanyar cinizmussal, de a történet vége felé már csak úgy falja az ember a sorokat, alig bírva kivárni, hogy mi lesz a csattanó.

Azt csak csendben teszem hozzá, hogy bár (még) nem olvastam az eredeti, angol verziót, mégis azt mondanám, hogy a magyar fordítás hagy némi kívánnivalót maga után, és nem tudja tökéletesen visszaadni a finom kis poénokat.

Sokkal jobban szeretek írni, mint színészkedni. Írás közben bármikor elnyújtózkodhatok a kanapén, majszolhatom a kedvenc csokim és lógázhatom a lábam is, ha akarom. Ellenben, ha filmezek, lehet hogy tizenötször is meg kell ismételnem ugyanazt az unalmas jelenetet. Hiába, mindig is a sekélyes örömök éltettek igazán.” (Hugh L.)

- Eredeti címe: The Gun Seller

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...