A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2010. április 8., csütörtök

Nők, akik szeretik a szexet - félbehagyva

Kölcsönbe kaptam ezt a könyvet, a fülszövege érdekesnek ígérkezett, és maga a téma is.

" A Nők, akik szeretik a szexet c. különleges könyvben magukat erősen szexuális beállítottságúnak tartó nők beszélnek intim részletekbe menően arról, hogy mi nyújtja számukra a legnagyobb örömöt. Tapasztalataik szerint az igazi szex sokkal többet jelent két test egybeolvadásánál: erőt, energiát és mély megelégedettséget hoz életük szinte minden területén. Nemiségük korántsem csak a közösülésről és az orgazmusról szól; az egész testre kiterjedő érzékiség, a bizalom, a megosztás, a szeretet és a spiritualitás legalább ilyen fontos alkotóelemek lehetnek. Gina Ogden több évtizedes szexológiai kutatás eredményeire alapozott, beszélgetésekre épülő, közérthető stílusban, de mégis tudományos igénnyel megírt műve lehetővé teszi a nők számára, hogy saját szemszögükből értsék meg szexualitásukat."

Jó, nem mondanám, hogy eljutottam a feléig, de annyira nem keltette fel az érdeklődésem az első 50 oldal, hogy úgy voltam vele, hogy nem vagyok hajlandó vele tovább szenvedni.

Tulajdonképpen a lényege addig az volt, hogy az AIDS elterjedtével veszélyes lett a szexuális élet, hogy a nők sokszor mennyire el vannak nyomva a férfiak által a szex terén,és egyébként is olyan túl hivatalos stílusban ír a szerző, ami nem jön be. Úgyhogy nem adok neki több esélyt.

"A szexuális extázis öröm. Elengedés. Az életbe olyan görcsösen kapaszkodó izmaink egy pillanatra ellazulnak."

- Eredeti cím: Women Who Love Sex

5 megjegyzés:

PuPilla írta...

Azt hittem rajtam kívül senki nem is olvassa ezt a könyvet. :D Bár mondjuk te is félbehagytad. :)
NEm csodálome gyébként, én is másra-jobbra számítottam. Van benne egy-két jobban megírt fejezet, de a többi unalom, és már nem a mai kort tükrözi egy csomó minden amit ír.És túl szájbarágós is.
Szóval szerintem ne bánd, hogy letetted, sokat sajnos nem ad a könyv. Találsz róla nálam is bejegyzést, ha érdekel (http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2009/07/11/Gina_Ogden_Nok_akik_szeretik_a_szexet/)

csenga írta...

Én azt szoktam mondani hogy ezt csinálni kell nem olvasni :D:D

PuPilla írta...

Azt hiszem igazat kell adnunk csengának ;)))) :D

csenga írta...

:D:D

Cukorfalat írta...

Igen, olvastam a te értékelésedet, és 50 oldal után is egyetértek. :) Sokkal ütősebbre számítottam, érdekes történetekre, megélt élethelyzetekre nőktől, stb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...