A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2009. december 26., szombat

A női agy

Végre nem csak tankönyvet vehetek a kezembe! Kihasználom a karácsonyi pihit és semmittevést, hogy a felhalmozódott könyveimet elolvassam.

Savanyúcukortól kaptam karácsonyra A női agy c. könyvet, amit már hosszú hónapokkal ezelőtt nézegettem valamelyik netes könyváruházban, hogy majd egyszer meg kellene venni, mert biztos érdekes, de aztán valamiért elmaradt. Úgyhogy elsőként ehhez a könyvhöz nyúltam most, és nem bántam meg.

Louann Brizendine pszichiáter professzor pont kellő arányban vegyíti a tudományos és az olvasmányos stílust könyvében. Azaz a jelenségeket alátámasztja megfelelő tudományos magyarázattal, de abból nem lesz valamiféle száraz orvosi leírás, viszont nem is érezzük azt, hogy ez is egy újabb áltudományos könyv a sok közül.

Tényleg nagyon érdekes elolvasni, hogy miért és miben különbözik ennyire a női agy a férfi agytól, hogy sok esetben miért nem reagálnak úgy a férfiak, ahogy az a nők számára annyira logikus lenne, és a férfiak meg miért lepődnek meg annyira, amikor egy nő sírásig kiborul, és miért nem értik, ami olyan nyilvánvaló pedig számunkra.

Férfiaknak is hasznos lehet elolvasni, talán kicsit megértőbbé válnak a nőkkel szemben, ha megértik, hogy sok helyzetben a nők agyuk által irányítva cselekednek úgy, amit sok férfi csupán valami féle hisztinek hisz esetleg.

Elvileg most novemberben megjelent A férfi agy c. könyv, ami ennek a folytatása, de a kiadó honlapján se látom még, úgyhogy nem tudom lehet-e kapni. Gondolom azt pedig hasznos lenne a nőknek elolvasni majd..

- Eredeti cím: The Female Brain
- A szerzőnő honlapja
- Nyitott Könyvműhely

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...