A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2008. október 24., péntek

A régi kastély asszonya

Egy újabb könyv került a kezembe Dr. Szigeti Zoltántól, alias Frank Soreltől - na nem a véletlen műve volt, hanem annyira megfogott az előző könyve, hogy kíváncsi lettem a többire is.

A körülmények itt is kicsit hasonlóak, a háború dúlta Magyarországon vagyunk, és a Károlyi gróf kastélyban élők életébe nyerhetünk bepillantást.

A grófné szolgálatában álló fiatal asszony, Gál Juliska fia, és a grófkisasszony szerelembe esnek, de sorsuk onnantól hamar külön válik, a grófi család - a nagypapa kivételével - Spanyolországba költözik, Juliska férjét, Jánost elviszik a frontra. Juliskát a grófnő még levelében megkéri, hogy vigyázzon a nagypapára, maradjon vele a a kastélyban. Később odaköltözik hozzájuk Juliska édesapja is, így élnek négyen ott.

Az idő múlásával fia, Péter, Pestre kerül gimnáziumba, majd egyetemre, hogy orvosnak tanuljon, távol a hőn szeretett anyukától, és az imádott "öregektől". János messze sodródik hazájától, fogolyként tengeti életét egy kis faluban, ahol befogadják, és új családot alapít..

Az idő során aztán a kis családot hol elfújja a szél egymástól messzire, hogy egybefűződnek a szálak, és újra egymásra találnak, szerelmek szövődnek és kihunynak, születés, halál, élet, mindenről olvashatunk, igazán élvezhető stílusban, ahogy azt már az előző regényben tapasztaltam.

Talán csak egy dolog, ami kicsit zavart, amikor a szerelmesek együtt vannak, mindig az a vége, hogy egyszerre mennek el. :)
Már kicsit túl sablonos, szirupos volt ezt olvasni.

De amúgy jó kis regény volt, és továbbra sem vesztettem el éreklődésemet a következő kötetek iránt sem, csak a borítók ne lennének ilyen gagyik..

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...