A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni. (Groucho Marx)

2008. január 2., szerda

Nagyvárosi Emanuelle


Régóta ácsingóztam erre a könyvre, és talán kicsit túl sokat is vártam tőle.

Ha a külsőségeket tekintjük, a borító elég elcseszett, vagy inkább primitívnek mondhatnám, legalábbis Szilágyi Gyula eddigi régebbi, és első kiadású könyveihez képest. (

És ha már Emanuelleknél tartunk, a Tisztántúli Emanuelle új borítója szerintem sokkal bénább, és fantáziátlanabb, mint a régi, nem beszélve arról, hogy puhafedeles lett, eleve ponyva-feeling olvasni, sajnálom
)

Másrészt sajnálattal szemrevételeztem, hogy elég vékonyka, de ez már nem a külsőséget illeti, és inkább csak szellemi mohóságom mondatja velem.

A könyv tulajdonképpen a Tisztántúli Emanuelle nagyvárosi változata: azaz hogyan működik a szexuális élet és kultúra a városokban, távol az aprófalvak merev erkölcsi normáitól.

Sok érdekes, helyenként megmosolyogtató, máskor elgondolkodtató interjú, beszámoló, és bár itt azért nem érnek olyan sokkok, hogy le kell tennem a könyvet, mert ezt nem hiszem el, úristen, de attól még igen szórakoztató, kellően humoros és intelligens olvasmány.

Azért is idegenkedem a borítójától, mert kinézetre egyáltalán nem szociográfia jellegű könyvként hat, hanem inkább valami olcsó soft pornóként, amit (a tartalom előzetes ismerete nélkül) valószínűleg nem emelnék le a polcról a könyvesboltban, és így sosem tudnám meg, hogy miből maradtam ki.

- A könyv az Alexandrán

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...